▸ R.I.P JOJO :'( ... ♬
Thursday, April 4, 2013
♥ posted at: @10:17 PM
0 wishes // make a wish?


Ehem Hai Assalamualaikum :)

Okay . post kali ni nak cerita salah 1 kisah yg sedih yg berlaku dlm hidup aku :') I've lost my kitten on 9 . 03 . 2013 (sunday) . Jojo ........ Sumpah sebak jea rasa kat dada ni bila igtkan jojo :/

Detik pertemuan dgn Jojo : 

That time ktorg satu family baru balik drpd jalan-jalan . Then balik2 jea nampak jojo dh ada dlm pagar rumah dgn kaki & ekor dia yg luka . Aku tahu ada manusia yg buang Jojo dkt rumah aku mcm dia buang Oreo . So redha jela kan . Esoknya aku , adik & ayah bawa Jojo pergi klinik haiwan utk rawat dia . Hmm kesian tgok dia masa tuu , mulut berbau , jalan pun terdengkut-dengkut . Doktor kata kaki & ekor jojo patah . Mungkin ada org langgar atau hempap dia pakai batu . Jojo kena bius smpai pengsan then doktor suruh aku keluar , mungkin prosesnya agak mengerikan so doktor pun tak kasi lah aku tgok kan . Hmm setengah jam juga tunggu kat luar .Bila dah settle bawa lah dia balik , masa tuu dia masih lemah tp dia nak jugak bangunkan diri dia . Jojo kuat semangat sangat2 . Tak pernah aku jumpa kucing yg kuat semangat mcm Jojo :')


Hari - hari bersama dgn Jojo :

Jojo ni jenis kucing yg lincah sgt . Pantang nampak benda bergerak msti dia nak kejar . Kecomellan dia buat aku bertambah syg dkt dia . Aku selalu buli dia Hahah . Setiap pagi Jojo mesti masuk  bilik aku then meleset dkt aku mcm nak kejutkan aku tp aku pula pergi angkat dia letak kat luar bilik then tutup pintu . Hmm kalau lah aku tahu Jojo akan pergi tinggalkan aku secepat ni aku akan biarkan jea dia kacau aku :'( . Hmm jojo ni pun sgt cerdik kay . Senang jea nak latih dia , senang jea nak ajar dia . Jojo kuat sgt makan tp badan dia tak gemuk cuma panjang jeaa Haha comel sgt :'(


Perubahan Jojo :

2-3 hari sebelum Jojo meninggal dia berubah sgtsgt . Tiba2 jea dia jadi pendiam & manja dgn orang . Biasanya dia lincah & suka main dgn kucing2 yg lain but that time semuanya dh berubah . Dia lebih suka duduk termenung . I thought dia sakit ke apa kan rupanya itu petanda yg kami sekeluarga akan kehilangan dia :'/ .


Hari terakhir Jojo :

Kejadian berlaku pada waktu maghrib . Hmm someone hit Jojo by car , i guess :'( I don't know how to express my feeling that time . I wanna cry but i can't :(( I told my mum & she's cried ........ Everyone loves Jojo . My little brother also cried after buried Jojo bodies :/ Sampai sekarang pun Jojo masih dlm ingatan . It's must be untill forever , yeah forever & ever ! Pernah 1 hari tuu aku teringat semua kenangan dgn Jojo & aku badmood gila . Airmata pun takbole nak bendung lagi . I miss Jojo so badly :'(

Aku rasa aku tahu siapa yg langgar Jojo cuma tak pergi serang dia jea  .Yelaa , takde bukti kang jadi fitnah pula tp hati aku kuat mengatakan yg mmg dia yg langgar Jojo . Sejujurnya , aku mmg marah + sakit hati dgn orang yg langgar Jojo tp aku kena redha . Allah lebih sygkan Jojo kan ? Hmm :/ . Dah langgar then buat taktahu ? Hmm it's not nice . Mcm takde adab . Seriously , aku tak minta pun duit ganti rugi tuu semua , aku cuma harap org yg langgar tuu dtg minta maaf & bukannya jadi pengecut . Dah langgar then lari jea mcmtu ? THANK YOU SO MUCH ! Semoga hidup orang yg langgar Jojo bahagia :')

Even ni bukan pertama kali kucing aku mati , aku tetap rasa sedih . Kehilangan sesuatu yg kita syg mmg sgt menyedihkan . Sebab itu kita kena belajar menghargai sesuatu yg kita syg sebab kita tktahu bila dia akan pergi drpd kita :')

Lepasni takde dah kucing yg nak kejut aku bangun pagi , Oreo pun dah takde kawan . Family aku pun rindu dgn keletah Jojo yg manja , yg lincah , yg comel tuu :') Hmm .




Rest in peace my dear Jojo :')




◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011