▸ Anak Kucing ( PART 2 ) ... ♬
Sunday, December 2, 2012
♥ posted at: @3:49 AM
0 wishes // make a wish?


Ehem Hello Assalamualaikum :)

Masih igt tak post yg pasal anak kucing tuu ? Part 1 punya . Kalau tak igt atau pun acah-acah lupa ni link nya http://wawaoh.blogspot.com/2012/10/anak-kucing-part-1.html :) Hihi Bukannya apa kalau dah ada part 1 tuu mestilah ada smbungan bg part 2 pula kan . Takkan nak tergantung pula ceritanya . Ye dakk wahai followers-followersku semua ? :) 

Alright , back on our main topic . *Let's go bebeh ............

One day tu adalah sekumpulan budak kecik yg berumur lebih kurang 6-8 tahun dtg rumah aku . Dorg ni bukan sesiapapun , jiran aku juga . Dorg dtg bawa kotak yg dlmnya berisi anak kucing yg baru dilahirkan  . Yg bagusnya dia dtg bg salam tau . "'Assalamualaikum , ktorg dtg ni nak bg kucing free" . And i was like ' anak kucing lagi ?' Aku pun ckplah aku takbole nak amik sebb kucing kat rumah aku ni byk sgt okay . Then dorg pun pegi balik bersama anak kucing tadi .

Selang beberapa hari , masa dah nak maghrib tuu tetiba aku dgr suara budak - budak td mcm main2 depan rumah aku . Dalam hati aku rasa pelik sbb jarang lah jugak bebudak ni nak main dkt depan rumah aku . Tp aku buat bodoh jelaa . Fokus online tnpa mempedulikan budak-budak tuu . 

Suddenly ............


Aku dgr suara anak kucing . Aku tgok dekat luar anak kucing tuu dah ada dlm pagar rumah aku . Maigodd . Pagar rumah aku tinggi tau . Lubang bawah pagar pun mmg ayah aku dah pasang jaring so anak kucing tuu mesti bukan masuk dgn sendirinya . Mesti ada org yg masukkan . Dan aku tahu siapa . Budak-budak tuu lah , siapa lagi kan  ? Bukan nak menuduh tp mmg dah disiasat mmg kerja dorg walaupun pada mulanya dorg taknak mengaku . 


As we know anak kucing perlukan susu ibu . Aku cuma tak paham kenapa dorg ni hantar anak kucing kat rumah org . Sedangkan ibu kucing tuu ada jea berdekatan dgn rumah dorg . Sanggup eh pisahkan anak kucing tu dgn ibu dia ? Kecil lagi kutt . Sebulan pun tak smpai . Aku risau kucing ni lapar so aku suruh ayah aku belikan susu kucing . Then ayah aku pun belikan susu kucing yg kena bancuh sendiri . 







Harga susu ni RM 55 . Harga dia mengalahkan harga susu bayi . Boleh beli dekat veterinar . Dalam dia pun boleh thn banyaklah . Dan yg aku paling suka ialah bau dia . Sedap gila bau dia . Kalau lah aku boleh minum sekali kan best . Haha 

Tp sayangnya anak kucing tuu semua taknak minum pun sgt . Sikit jea dorg minum . Mungkin sebb rasa dia tak sama mcm rasa susu ibu kucing yg sebenarkan . Haih :/ tp takpelah at least dia minum sikit drpd langsung tak minum . Ktorg decide nak cari mak kucing ni . So anak kucing ni boleh dptkan zat . Bila dah jumpa si ibu kucing ni , dia pun bawa anak-anak dia pergi tempat lain . Haihhhhhh 

Si anak kucing pun dah jumpa mak dia balik & aku tak perlu risau dgn keadaan anak kucing tuu lagi . Until now aku tak dpt kesan keberadaan dorg tuu . Tp aku harap walau dimanapun dorg berada , aku harap dorg sehat jeaaa :) 

Happy ending . xoxo :x






















◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011