▸ Resepi Berkasihhhhh ♡ ... ♬
Tuesday, November 6, 2012
♥ posted at: @5:49 AM
0 wishes // make a wish?


Ehem Hello Assalamualaikum :) 


Okay , sejak kebelakangan ni ada beberapa org yg tanya aku beberapa soalan yg lebih kurang sama jea soalannya . Nak tahu apa soalannya ? Let's check it out babyyy :D










Macamne nak jawab ekk ? Jawapan mmg dah ada dlm kepala otak cuma tak tahu nak olahkannya macamne Haha boleh eh gitu ? 


Okay , first of all , dalam 1 perhubungan ni kenalah sentiasa bertolak ansur , saling percaya mempercayai tp jgn bg kepercayaan 100 % . Bg dalam 70% pun dah cukup . Then bila ada sesuatu masalah kita kena hadapi benda tuu dgn serious . Jgn mengelak bila ada masalah & sentiasa cari jalan penyelesaian yg terbaik utk hubungan kita :) 


KESETIAAN tuu penting okay . Korg nak pasangan korg setia dgn korg kan ? Siapa jelaa yg tknk kan ? So , korg pun kenalah setia juga . Bukan hanya setia dihadapan pasangan kita tp juga dibelakang dia . Contohnya , bila kita keluar dgn kawan perempuan kita then kita menggatal dgn lelaki lain , mmg pasangan kita tak nampak & taktahu tp Allah nampak :) Penah dgr kan org ckp 'org setia hanya utk org yg setia' ? :)


KESABARAN pun sgt penting okay . Semakin lama sesuatu perhubungan tuu semakin banyaklah dugaan yg akan datang . Kdg2 dugaan yg dtg bukan kecil tau tp besarrr sgt . Nak taknak kena hadapi juga . Macamne nak hadapi dugaan tuu terpulang kepada setiap org sebb lain org lain caranya . 


Korg kena igt juga , takde maknanya bila dalam percintaan ni korg akan happy jea sentiasa . Ada masanya korg akan sedih , menangis & macam2 lagi . Mungkin korg tgok ada pasangan yg sentiasa happy jea tp semua tuu tak mungkin ada okay . Ada masanya dorg sedih cuma dorg tak tunjuk jeaaa :) 


IKHLAS cintakan pasangan kita dgn seadanya . Terima kekurangan mereka & cuba cintai kelemahan mereka . Cewahhh ~ Benda ni mmg agak susah sikit tp kalau kita ikhlas nak cintakan pasangan kita semuanya akan jadi mudah . Trust me babe :) Jgn asyik nak bercinta sebb rupa & kekayaan . Apa yg paling penting ialah hati :) 


Jgn lupaa give & take dlm sesuatu hubungan okay . Kalau sorg merajuk sorg tuu kenalah pujuk . Begitu juga sebaliknya . Jgn biarkan hubungan korg jd bosan . Paham ? Last sekali , jgn lupa berdoa agar dikekalkan jodoh dgn pasangan korg tuuuuu :) 


Ini jelaa sedikit sebanyak yg aku boleh kongsikan . Hihi Terima kasih sebb bertanya & semoga berjaya ! :) 


Byeeeeeeeeeeeee :P















◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011