▸ Contact lens ? Hm :( ... ♬
Wednesday, July 18, 2012
♥ posted at: @7:20 AM






Haihai , lagu blog kita dah tuka . Amacam feeling tak ? :* 


Okay post kali ni nak cerita pasal pengalaman aku yg aku baru alami 2-3 hari yg lepas k . Semuanya pasal mata . Mata ? penting sgt bg kita k . Kalau takde mata kita takkan dpt melihat keindahan alam ciptaan yg Maha Esa . betol tak ? tanpa mata juga mesti susah utk kita jalani kehidupan harian kita . So kita mestilah bersyukur apabila telah dilahirkan ke dalam dunia ni dgn keadaan yg cukup sempurna . 

 Semunya bermula masa aku off day haritu . Hari isnin . Aku keluar dgn Puteri & Fasya . Ktorg pegy Hospital Penawar , Tesco then Diva . Masa keluar tuh everything is okay . takde masalah pape pun . Tp lepas balik tuh aku perasan yg mata kiri aku dah kemerah - merahan . Aku igt benda biasa jea tuh . So aku still buat bodoh lagi . Tp bila nak dkt maghrib tuh aku tgok lagi , Ya Allah ! makin merah . Aku dekatkan muka aku depan cermin , aku tgok selaput mata aku macam bengkak . Hm , cuma Allah jea yg tahu betapaa takotnya aku masa tuh :( 

 Aku berdoa supaya Allah tak tarik nikmat yg aku ada ni . Aku terfikir kenapa agaknya mata aku jadi mcmni . Mungkin sebb contact lens kutt . Bila aku kira2 balik tarikh contact lens aku mmg dah nak dekat expired . Aku pun teros amek dua2 contact lens aku then masokkan kedalam tong sampah . Settle . Tp mata aku tak settle lagi . Sampai hari selasa pun masih merah tp tak semerah masa malam Isnin tuh . Aku cuba titikkan eye glow . Aku guna yg kalau hijau punya . Fungsinya utk membersihkan mata kita . Alhamdullilah , sekarang mata aku dah okay . Dah tak merah & tak sakit lagi tp aku tetap akn berhati - hati . Aku takot sgt kalau 1 hari nt aku kehilangan nikmat melihat . Ya Allah , takutnya :(


 So , nasihat aku disini ialah kepada sesiapa yg selaluu menggunakan contact lens tuh sila lah berhati - hati k ? Jgn lupa check tarikh luput contact lens korang & cuci contact lens korg tuh dgn bersih . Mmg contact lens tuh buat kita nmpk lebih cantik , lagi2 sekarang ni pelbagai corak yg ada pd contact lens tuh kan , tp yg pasti korg kena hati-hati sebb benda2 mcmni mmg teramat sensitif . Aku tak serik pakai benda alah tu tp aku akn pastikan yg aku akan lebih berhati -hati drpd yg sebelum ni :) 


 k ituu sahaja utk entry kali ni . Adios :)



◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011