▸ MAIXARA ... ♬
Friday, August 2, 2013
♥ posted at: @2:39 PM
0 wishes // make a wish?


Assalamualaikum Wahai Blogger Sekalian ^^

Okay post kali ni nak cite pasal 1 produk  tp bukan produk Kak Ton yea . Hihi Mesti ramai dah tahu pasal produk Maixara kan ? Wuu act aku ni salah seorang pengguna Maixara . Masuk bulan ni dah 3 botol dah makan maixara tu tau :) Bukan aku sorg jea yg makan . My mum & sis also makan Maixara ni .

Tujuan utama nak tulis pasal produk ni bukan sebb nak promote ke apa ke eh . Ulang suara BUKAN UNTUK PROMOTE . Aku bukan dealer produk ni or so on . Tujuan utama adalah sebb nak kongsi kan kegembiraan dalam hati ini . Hihi sambil2 tuu boleh dijadikan sbgai contoh kepada sesiapa yg mengalami masalah mcm aku ni haa . Benda baik tak salah kalau kita sebar2kan right ? :)

Apa masalah aku ?

Aku ni sgt sensitif orangnya ok . Alergic yg terlampau - lampau teruk . Yg pertama alergic seafood . Kalau makan sikit jea mesti ruam naik 1 badan . Seksa kan ? Pastu aku ni takbole panas & berpeluh . So tkbole nak libatkan diri dgn aktiviti yg melibatkan cahaya matahari ataupun berada di tempat sesak yg ramai orang & panas . Nt ruam naik jugak . Then aku takbole kena habuk . Salah tempat jea msti ruam naik so mana tmpt yg aku pergi aku kena pastikan yg tmpt tuu bersih . Susah kan ? Seksa kan ?

Bila ruam ni naik org yg paling risau mestilah ayah aku . Well , ayah mana yg tak risau bila tgok anak dia sakit kan ? Hihi So dipendekkan cerita , satu hari tuu ibu aku decide nak beli Maixara ni . Aku pun layan jelaa  . Bukan susah pun just makan mcm gula2 jea pun .

Antara kebaikan Maixara ni boleh menghilangkan alergik tau . Masa first2 makan aku mcm tak percaya sebb sebelum ni aku makan vit c 1000 mg tp tkde kesan pape pun . Ruam still ada juga . So aku rasa bila makan Maixara ni anggap as supplemen tambahan utk kulit jea . Tak fokus sgt pd masalah alergik ni bagai & tak pernah fikir pun yg Maixara ni mampu pulihkan alergik aku Hukhuk


Tp lepas habis 2 botol means nak masuk botol ketiga aku perasan ada perubahan dalam diri aku ni . First masa buka puasa aku main sebat jea makan sotong goreng tepung . Dalam hati ckp 'ahh lantak lah kalau ruam nak naik sekalipun ' haha tuptup tak naik pun . Pastu malam yg sama aku tolong ibu kemas rumah , buang habuk2 , sawang2 semua dan ruam tak naik jugak . Wuuuu sgt pelikkkk >< Esok pagi aku tidur tnpa kipas & ruam tak naik jugak ,Kulit pun jadi halus okay . Suka sgt . Apa yg aku patut kata kan ? ALHAMDULLILLAH , TERIMA KASIH YA ALLAH :)

Tp even aku tahu aku dah boleh makan seafood aku tetap elakkan udang . Sebb udang tak elok dimakan bila kita amik vit c . Kalau sotong tu aku makanlah Hihi And now aku takde masalah pun kalau nak pergi tmpt panas sebb ruam dah okay :DD

So anyone yg ada prob mcm aku boleh lah cuba Maixara ni . Mana tahu boleh sembuh mcm aku kan ? Tak usaha takde hasil ^^ Bila dah usaha baru nampak hasil Hoho


Haa ni lah rupa Maixara tu . Rasa dia sedap ok mcm gula-gula perasa Strawberry . Hihi


Sekian .



◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011